vrijdag 23 september 2016

22-09-2016 Dag 4: Hieeeehaaaaa Country!

Hieeeeeeejjjhaaaaa vandaag was echt een country muziek dagje! Met een afsluiter waar je U tegen zegt en die we sochtends niet hadden verwacht.
Maar eerst beginnen bij het begin.

Omdat het hotel dus niet echt geslaagd was eerst maar eens op zoek naar een ander hotel. Gelukkig zitten er hier veel in de buurt en hadden we er zo een gevonden. Aardige mevrouw aan de balie die ons helpt. Wij vertelde dat we hadden geslapen aan de overkant maar dat dat heel slecht was. En we voor onze huwelijksreis iets anders in gedachte hadden. Nou dat was het sleutelwoord hoor. Zeg hier in Amerika bruiloft of huwelijksreis en bam!
Ze zijn bezig om dit hotel op te knappen en de dame liet ons alvast een kamer zien. Wij zouden ook een vernieuwde kamer krijgen met hottub, dikke prima!

Hotelkamer voor komende 2 nachten dus geregeld, op naar het ontbijt. Eigenlijk gingen we op jacht naar een supermarkt en kwamen uit eindelijk in een nette buurt uit met winkelcentrum. Hier zagen we een Panera bread. Op hoop van zege! En gelukkig was dit een schot in de roos. Smaakte allemaal erg goed alleen was het voor Stephan een wat kleine portie dus die bestelde nog een keer. Maar het smaakte echt goed en gezond! Hahaha

Van de dame in het hotel hadden we folders gekregen met wat we allemaal zouden kunnen gaan doen in Nashville. Waar we gisteravond al beetje achter kwamen is dat veel dingen op zijn Amerikaans best wel stuk uit elkaar liggen. Nu zouden we de auto kunnen  pakken en overal weer parkeergeld kunnen neerleggen of de hop on hop off trolley pakken. Dus dat laatste maar gedaan. Naar een stop gereden waar ze de tickets deden verkopen buiten downtown.  En dat was een goede keuze want en het was een leuke plek en parkeren was gratis.
Eerst dus rond kijken bij Marathon Village. Een voormalige autofabriek waar nu allemaal winkels in zitten. Lekker hipster ;)
Ook zit hier Mike Wolfe's shop: Antique Archeology. Blijkbaar bekend van American Pickers. Leuke oude meuk in ieder geval!

Als we de tickets hebben gekocht voor de trolley moeten we nog even in de warmte wachten. Oh ja heb het volgens mij niet verteld maar t is hier heet! 90 fahrenheit wordt wel gehaald. Zo nu heb ik jullie meteen een rekensommetje gegeven.
De trolley ziet er uit als een oude tram maar is gewoon een omgebouwde bus. Maakt niet uit want wij zitten prima. De bestuurder van de trolley is een flinke tante die van goed eten houdt en dus bij bijna elke eetgelegenheid waar we langs komen krijgen we reviews.
We besluiten om grotendeels van het rondje eerst af te maken en er daarna pas af te stappen. Bij stop 1 moeten we er echter allemaal af en op een volgende bus op stappen. Door de warmte vinden wij het toch eerst tijd voor een ijsje. (Waar de buschauffeur natuurlijk ook over had verteld) Het ijs wordt hier volledig zelf gemaakt. Volgens mij was dit ook een Mike van wie de winkel is maar sorry als ik het verkeerd heb  onthouden. Ligt in ieder geval op Broadway aan de kant van het Hard Rock Cafe.

We lopen met onze veel te grote ijsjes richting het water en genieten in de schaduw van ons ijs en uitzicht. IJs op, terug naar de trolley. Bij de 3e stop gaan we er al weer vanaf. The Country Music Hall of Fame. Hier kun je zo ongeveer alles vinden wat met country muziek te maken heeft. Van het vroege begin tot de meest recente artiesten. We vermaken ons een paar uur hier prima met alle tentoonstellingen en activiteiten! Echt een aanrader om naar toe te gaan als je van muziek houdt, zelfs als je niet perse van country weg bent kun je je hier toch goed vermaken!
Leukste gedeelte vond ik het gedeelte wat heel interactief was en je door bepaalde activiteiten en spelletjes je een country badge kon verdienen. Zo moest je kijken welke acteurs of sporters een link hadden met country, kon je je eigen nummer inzingen en mixen etc. Uiteraard liep ik met een badge op zak naar buiten ;)

In het museum ligt ook Hatch Show Print. Dit is een drukkerij waar ze concert posters nog op de oude manier doen maken en niet met flashy printers. Meteen maar vriendinnetje geappt die dit ook tijdens haar studie heeft gedaan.

Eenmaal buiten merken we maar weer eens hoe goed airco kan werken. Gelukkig komt er vrij snel weer een trolley aan. We besluiten het rondje af te maken omdat we bang zijn dat we anders op een plek uitkomen waar geen bus meer komt. Eenmaal bij de auto rijden we zelf nog naar Centennial Parc. Hier staat het Parthenon... Nee we zijn niet snel naar Griekenland gevlogen, de gekke Amerikanen besloten dat hier ook een grote tempel moest komen. Ze zijn zelfs trots er op dat ze in Griekenland genoemd worden als werelds enige full size replica.

Na Parthenon toch nog naar even richting downtown. We hebben gisteren gezien dat Carrie Underwood in The Bridgestone Arena zou optreden. Stiekem toen al gekeken voor plekken maar dat was links achter boven in in een hoekje en konden ook niets anders kiezen. Toch maar eens the Bridgestone Arena binnen lopen. Hmm er staat een rij dus er zullen vast nog kaartjes zijn. Als we aan de beurt zijn vragen we wat nog beschikbaar is. Er blijken zelfs nog staanplaatsen beschikbaar te zijn. En er komen nu geen kosten bij die we online wel zouden hebben. Ok we doen het!!

En toen hadden we nog 1,5 om naar het hotel te gaan, douche omkleden en weer terug te gaan. En dat tijdens spitsuur. Maar... Het is gelukt!
Als de eerste band van voorprogramma bezig is gaan we eerst nog even wat eten. Man man man wat een opties om uit te kiezen. Voor ieder wat wils qua eten en drinken. Kunnen we in Nederland nog wat leren met onze broodje Unox in stadions.

Als we onze burgers met pulled pork op hebben lopen we de zaal in. De tweede artiest begint de spelen, Easton Corbin, als we ons realiseren dat we echt heel dicht bij het podium staan. Oh ja blijkbaar is "Wake me up" van Avicci dus eigenlijk van Easton Corbin. Althans dat hebben we ons laten vertellen.

Tussen het voorprogramma en Carrie zelf staat er nog een dj het publiek gek te maken. En dan is het kwart voor 9 en begint de show van, op dit moment, een van de al dan niet bekendste country zangeressen. En wat een show en wat een stem heeft die chick!
En stiekem kende we toch veel meer nummers van d'r dan dat we van te voren gedacht hadden. Dus lekker keihard meezingen!
Als je een keer de mogelijkheid hebt om d'r live te zien, vooral gaan en mij meenemen! ;)

Als het concert is afgelopen loopt de hele massa rustig naar buiten en wordt Broadway overspoelt met een golf van mensen. Gelukkig gaat dit allemaal heel relaxed en is er geen geduw of getrek.
Bij de garage waar de auto staat gaan we nog even op een stoepje zitten om mensen te kijken. Wat is dat af en toe toch heerlijk hahahaha

De navigatie begeleid ons via een tankstation (dacht even dat we weer zo'n gevalletje gingen krijgen zoals 2 jaar geleden) naar het hotel. In het hotel zijn we ondanks de adrenaline van de gave show helemaal bek af en vallen als een blok in slaap!

Morgen maar eens een dagje de natuur in!

Liefs

Geen opmerkingen:

Een reactie posten