dinsdag 27 september 2016

26-09-2016 Dag 8: Crocodile Dundee

Potverdikkeme dit bed ligt goed! Na een goede nachtrust dus weer klaar voor een nieuwe dag! Goodmorning New Orleans!

We besluiten de dag te beginnen met een Swamp Tour. Zoals we al hadden gezien toen we hier aan kwamen rijden (oh ja en eigenlijk al van te voren wisten) is hier veel moeras! In de moerassen leven veel alligators en die wilden we wel gaan spotten.
In het hotel wat foldertjes gepakt en van de organisatie die ons het leukste leek het adres ingevoerd op de navigatie. In 40 minuutjes rijden we New Orleans voorbij, over de mississippi rivier naar Jean Lafitte
Aangekomen bij Airboat Adventures kijken we nog even uit welke boten we kunnen kiezen. We besluiten mee te gaan op een grote Airboat. Wel moeten we nog een klein uurtje wachten voor de tour start. Er is goede wifi dus met WhatsApp even gebeld met het Ringoven front.
Voor zo ver ik het heb begrepen is een van mijn trouwste lezeressen oma. Oma krijgt de verslagen uitgeprint te lezen. Ha Oma!

Het uurtje is in de schaduw zo voorbij en we mogen de volle zon in. We lopen direct achter onze Tour Guide aan en hebben het geluk dat we als eerste een plek uit kunnen kiezen. Vooraan natuurlijk!
Na een stukje rustig te varen moeten toch echt de gehoorbeschermers op want gaan we lekker vol gas of naja vol propeller vooruit. Achter op de boot zit een soort een grote ventilator die er voor zorgt dat we vooruit komen. Vandaar het "airboat" ;)
Waar we eerst met een boot of 6 gelijk weg varen zien we na 10 minuten geen enkel bootje meer omdat iedereen een andere kant is op gevaren.
Eigenlijk lijkt het moeras op de wijk De Heuvel in Roermond (Waar het Ringoven front zit a.k.a. mijn ouders dus wonen) Allemaal paadjes en woonerven en iedereen die er nooit is geweest raakt er de weg kwijt. Zelfs mensen die er wel zijn geweest :p

In het eerste "erfje" legt de guide wat meer uit over de omgeving en wat we kunnen verwachten. Onder andere dat ze kleurenblind  zijn en op witte dingen afkomen. Gelukkig hebben we door de cabrio allebei al een kleurtje gekregen. We zien een paar witte marshmallows drijven. Hiermee proberen ze de alligators te lokken. Maar hier in ieder geval nog geen alligator kunnen spotten.
Bij de volgende inham is het wel raak! Zelfs twee! Er wordt ons uit gelegd hoe we kunnen zien of een alligator in het wild is geboren of is gefokt op een boerderij. Blijkbaar waren de alligators bijna uitgestorven en zijn er daarom boerderijen op gezet om de beestjes te fokken.
In totaal varen we een kleine 2 uur rond in dit gave gebied. De guide had ook een jonge alligator mee genomen om iedereen te laten kijken en vast te houden. En we niet het water in hoeven graaien.
Zelf graait de guide wel even het water in om een alligator aan te raken. Waarvoor geen idee... Hij heeft nog meer sterke verhalen vooral over zijn broertje die regelmatig het water inspringt. Idioot..

Als we weer terug zijn nemen we binnen in het gebouwtje van Airboat adventure een kijkje. Hier zit nog een heel vreemde schildpad en een albino alligator, ook heel vreemd om te zien.
Vol enthousiasme rijden we New Orleans zelf in richting het french quarter. Na alle enthousiaste verhalen van Jochem en Nathalie waren we wel erg benieuwd naar deze stad.
Maar sorry Nathalie... Wij vonden het erg tegenvallen... Het zal met meerdere factoren te maken hebben. Er waren overal zwervers nu hebben we deze ook gezien in Chicago, Las Vegas of San Francisco maar hier waren het er echt veel en ook veel die mensen lastig vielen. Ook kwam het allemaal wat viezig over inclusief bij behorende stank, wellicht dat dat na een paar goede regenbuien weer weg is.
En dan was er die avond ook nog eens een Saint wedstrijd (nog niet er achter welke sport hahaha) dus heeeeeel veel mensen die 's-middags lallend al over straat liepen. En de kroegjes waar normaal live muziek te horen zou zijn waren nu gevuld met de klanken van Pitbull en consorten. Niks mis met Pitbull maar wel als je op zoek bent naar "träötmeziek" ;)

Wel waren de huizen helemaal geweldig! Super leuke balkonnetjes allemaal en allerlei vrolijke kleurtjes. Maar na een paar uurtjes slenteren door het French Quarter hielden wij het voor gezien. De moerassen waren geweldig maar de stad was "m niet voor ons.

Onderweg naar het hotel gestopt bij supermarkt waar we zijn geslaagd voor wat kadootjes en een culinair avond menu.
In het hotel weer gebruik gemaakt van onze goed uitgeruste keuken, beter bekend als de magnetron. Veel te pittige kip met rijst voor Stephan en broccoli, bief en rijst voor mij. Mijn maaltje smaakte dan ook prima zo onderuitgezakt op de grote bank. Na 2 dagen geen vetbak kan ik er weer even tegen aan met het Amerikaans eten!

Na het eten verplaatsen we ons naar het bed om daar te "genieten" van het debat tussen Trump en Clinton. Bizar dat dit eigenlijk de enige 2 opties zijn waar ze het mee moeten doen hier. Hopelijk wordt de meneer met de gekke haren en oranje gezicht het in ieder geval niet want denk dat we dan nog wel even wachten met ons aan te melden voor die Greencard Lottery.

Stephan valt vrij snel na het debat in slaap. Zelf heb ik daar door het flesje frappuchino van Starbucks er iets meer moeite mee.

Morgen gaan we maar eens richting het westen, veel zuidelijker gaat hier niet meer hahaha.

Liefs

Geen opmerkingen:

Een reactie posten