maandag 26 september 2016

25-09-2016 Dag 7: The American Dream

Goodmorning Memphis! Na een warme nacht (airco uitzetten was misschien niet heel slim) is het tijd om het verslagje te schrijven en de plannen voor de dag door te nemen.
We besluiten om richting New Orleans te rijden en proberen om zo ver te komen als dat we zin hebben om te rijden.

Maar eerst nog even kijken bij het Lorraine Motel. Het Motel waar Martin Luther King in 1968 werd neergeschoten. Een erg indrukwekkende plek om naar toe te gaan. In het Motel zit inmiddels een museum maar deze gaat pas om 1 uur s-middags open op zondag. Buiten staan wel allemaal zuilen met allemaal informatie en filmpjes over de plek en MLK. Ben blij dat we er toch even naar toe zijn gegaan. Als we nog een keer naar Memphis gaan dan wil ik zeker ook even binnen kijken in het Mensenrechten museum. Heb niet voor niets in groep 7 een spreekbeurt gehouden over kinderrechten.

Nog helemaal onder de indruk van zo'n belangrijke plek in de geschiedenis rijden we richting The Sun studios.
Op deze plek zijn veel grote hits gemaakt waaronder een flink deel van die van Elvis.
Ook de studio's zijn nog dicht en besluiten we toch om maar door te rijden. Als de zangcarrière van Stephan wat meer van de grond is gekomen, komen we wel terug om wat nummers in te zingen.

Als we even onderweg zijn stoppen we bij een Target. Jammer genoeg heeft deze vrij weinig eten en al helemaal niet iets wat op brood lijkt om mee te ontbijten.
We kijken op de navigatie of er iets van een ihop in de buurt is en rijden daar naartoe. En daar zit niet alleen een ihop maar ook een mega Walmart. Dus even spieken of ze daar wel iets hebben. En ding ding ding een grote brood afdeling.
Stephan rent rondjes van blijdschap om de vers brood bakken.
Met verse broodjes en bananenbrood lopen we dan ook weer naar buiten. 
Op de parkeerplaats is ook nog eens een picknick gedeelte in de schaduw!

Vervolgens is het dan tijd om weer door te gaan. Onderweg zien we regelmatig bordjes met Lake of State Parc staan en bij het bordje Grenada Lake gaan we toch maar even van de Interstate af. 10 minuten later rijden we door de bossen richting een meer. Prachtige omgeving hier! Ook allemaal leuke picknick plekken met bbq's er naast.
Bij het meer is er op 2 mega zongebruinde dames niemand te vinden.
Stephan neemt een duik in het water en ik ga lekker pootje baden. Na verschillende baantjes zwemmen komt hij weer uit het water en na dat we ons hebben afgespoeld onder de douche laten we de zon werken als handdoek.

Als de zoveelste laag zonnebrand er weer op zit rijden we weer verder richting het zuiden. De omgeving hier is zo groen dat is dus geen straf om door te rijden.
Zoals, denk ik, bijna iedereen die hier op vakantie gaat fantaseren we over wonen in Amerika. Waar en hoe zouden we willen wonen, welk werk kun je doen, wat moet je achter laten etc etc. En de grote vraag zou mijn vader dan wel in een vliegtuig stappen? ;)

Stephan is op het idee gekomen om bij een State Parc te gaan bbqen. Maar elke keer als we het bordje State Parc zien en we rijden de snel weg af is het nog zeker 20 mijl tot het park. Dit is natuurlijk zonde om om te rijden als er geen bbq's zouden staan.

Bij de laatste poging is het weer ver rijden tot een park maar we zien heel veel oude auto's staan. Stephan wil even een kijkje nemen. Al vrij snel komt er een auto aangereden. In deze auto zit Bill Johnson of naja dat hebben we er van gemaakt want echt goed verstaan konden we het binnenmondsgepraat niet echt. Zo'n typische oude Amerikaan in grote rode truck, met cowboyhoed en dikke sigaar.
Stephan was dus eigenlijk de wet aan het overtreden want we stonden op priveland. Terwijl we dachten gewoon een paadje in te rijden. Na een interessant gesprek over hoe hij aan de auto's kwam en wat hij allemaal deed, namen we afscheid van John.

We besluiten om toch maar door te rijden naar New Orleans. En zo bizar om te zien hoe de natuur en rest van de omgeving in een keer zo kan veranderen. Van bossen komen we in een keer in een moeras gebied. En rijden we over een hele lange brug door dit gebied naar New Orleans.
Ik had al wat hotels opgezocht en besluiten bij een van deze hotels al een kijkje te nemen. Ze hadden nog kamers beschikbaar. Een normale met 2 queensize bedden of de suite met kingsize bed. Het verschil was niet heel groot dus maar voor de suite gegaan want kingsize slaapt toch fijner dan queensize.
De suite blijkt te bestaan uit 2 kamers gecombineerd. Maar in 1 staat het lekker grote bed en in de andere staan lekkere chille banken. Ook hebben we een leuk balkon er bij en 2 badkamers :p

We zitten even in dubio wat we doen met eten want stiekem hebben we niet echt zin om te gaan uiteten. Besluiten om naar de super markt te gaan om te kijken wat we kunnen vinden voor in de magnetron.
In de supermarkt vinden we een soort stoofpotje voor in de magnetron en ook de rijst voor de magnetron is zo gevonden.
Eenmaal op de kamer smaakt het eten verrassend goed en smullen onderuitgezakt op de bank lekker voor de tv.

Na een avondje bank hangen is het tijd om het kingsize bed in te duiken. Benieuwd wat New Orleans ons de komende dagen gaat brengen!

Liefs

Geen opmerkingen:

Een reactie posten