zondag 25 september 2016

24-09-2016 Dag 6: I'm going to Graceland, Graceland, Memphis Tennessee..

En toen was het tijd om Nashville te verlaten. We hadden hier makkelijk nog een paar dagen kunnen blijven. Zeker als ik mijn reisgidsen mee had genomen en zonder internet alles kon opzoeken wat er nog meer in de buurt is. Er zijn hier blijkbaar ook veel watervallen in de buurt. Naja dat doen we de volgende keer!

Als we alles hebben ingepakt en in de auto hebben gegooid stellen we de navigatie in op het hotel in Memphis. Maar na een kwartiertje rijden stoppen we bij een supermarkt om te ontbijten. En halleluja voor Stephan ze hebben "normale" bruine boterhammen! Mensen die nog nooit (of langer dan een paar dagen) in Amerika zijn geweest snappen dit waarschijnlijk niet waarom dit een halleluja moment is. Maar bijna al het brood hier is zacht en zoet. Zacht is dan nog prima als het maar niet zoet is. Maar nu was het gewoon een halfje bruin wat we tegen kwamen!
Ik was tevreden met mijn bakjes Griekse yoghurt, want thuis ben ik geen fan van normale boterhammen en hier ook niet ;)

Als we weer onderweg zijn lijkt het verkeer hier wat rustiger te worden en ga ik ook een stuk rijden. In het westen waren de wegen (op L.A. na dan) een stuk rustiger. Hier is telkens best veel verkeer en voor ik weer ga rijden met een automaat wil ik wel even een stuk hebben waar ik me niet druk hoef te maken om al het andere verkeer.
Het rijden in automaat was al snel weer normaal en rij dan ook flink stuk door. Maar kneus als ik ben ruilen we voor Memphis nog maar even om ;)

In Memphis rijden we de Elvis Presley Boulevard op, hier ligt ons hotel voor de nacht. Dit hotel heeft en een zwembad en een guest laundry. Ding ding ding ding!! Dat laatste was hard nodig want we beginnen door onze schone kleding heen te gaan. En het zwembad, in de vorm van een basgitaar) was ivm de temperatuur ook erg welkom.
Binnen een half uur na inchecken hebben we dan ook al onze was draaien en liggen we zelf in het zwembad.

In het zwembad bekijken we wat we kunnen doen vandaag. Of hier hele dag liggen of als de kleren in de droger zitten al naar Graceland gaan. We kiezen voor de laatste optie, dus na een uurtje zwemmen en lunchen bij het water kunnen we ons alweer gaan omkleden.
Al lopend gaan we naar Graceland, want zo dicht bij zit ons hotel. Wel merk je meteen dat Amerikanen niet van het wandelen zijn. Er zijn wel voetgangers paden maar die zijn niet helemaal goed begaanbaar. Het toppunt is als we onze kaartjes hebben gekocht. We moeten met een busje naar de overkant van de straat, naar Graceland zelf.

We gaan met een leuke iPad tour in het Nederlands door Graceland heen. En dan komen wij, als eind jaren tachtig Kids, er achter dat Elvis toch echt nog groter was dan dat wij vermoedde.
Wel gaaf om die lekker foute inrichting te zien. Er wordt maar weinig gesproken over de dood van Elvis. Alleen even waar hij is gevonden en dan natuurlijk zijn graf. Oh ja en je mag natuurlijk niet boven in het huis komen. Dus ik snap wel dat er mensen zijn die denken dat Elvis gewoon nog leeft  (al zou hij nu vrij oud zijn) en op de bovenste verdieping woont van Graceland.

Hoe groot hij was realiseren we ons echt als we bij de vliegtuigen gaan kijken. Meneer had gewoon een vliegtuig waar bijna 100 mensen in kunnen laten ombouwen tot een huis met vleugels. Lekker fout met fluweel, suède en goud op de riemen. En niet te vergeten een volledig bed. Ja zo kan ik ook wel makkelijk de wereld rondvliegen. Om er voor te zorgen dat als al was geregeld als Elvis aan kwam had hij ook nog een kleiner vliegtuigje waar zijn manager dan mee vooruit kon vliegen. Bizar!

Nadat we de auto's en nog een kleine tentoonstelling hebben bekeken zit het er op.
Graceland was leuk en toch wel een must als je in de regio bent. Zeker als je een grote fan bent. Maar het is prijzig..

Als we weer in het hotel komen frissen we ons even op om te gaan eten. We hadden gezien dat hier een grote Bass Pro shop zit met restaurants en die wilden we wel even gaan bekijken. Foldertje vergeten mee te nemen in de auto, maar dacht dat de navigatie het zo ook wel zou kunnen vinden. Kon tomtom ook alleen een andere aan de andere kant van de stad... Beetje jammer als je honger hebt ;)
Snel even wifi gepikt bij Burger King en op google maps opgezocht. En weer helemaal naar de andere kant rijden van de stad.

De Bass Pro is een combinatie van de Vrijbuiter, Bever Sport, Ton Notermans (voor de mensen uit Roermond ;)) en Decathlon. Combinatie als in zo groot is het! Niet 1 lullig opblaasbootje maar gewoon zeker 10 boten in het water dobberend.. Binnen!
Je merkt dat veel gezinnen dit gebruiken als avondje weg met de kinderen. Wat we al eerder in andere Bass pro winkels zagen is de hoeveelheid aan geweren en pistolen. Echt bizar dat je dat hier zo kan kopen. Ik loop er het liefste zou snel mogelijk voorbij.

Er zitten twee restaurants in de mega piramide, 1 zit boven in en 1 onder tussen de aquariums. Aangezien de kaart voor boven ons niet echt aansprak gekozen voor het restaurant beneden. Hier hebben we vrij lang moeten wachten op ons eten. En toen het kwam was het ook nog eens koud. Terug gestuurd en we kregen het opgewarmd terug. Beetje jammer dit. Voor het eerst ook geen tip (fooi) achter gelaten. Jammer voor het meisje in de bediening die niets kan doen aan hoe het management het daar allemaal slecht regelt. Maar als je mensen dan laat wachten op eten, zorg dan dat het goed is.

Wat in Nashville Broadway is, is in Memphis dat Beale Street. Vast heel leuk. Maar met de hoeveelheid van wat we allemaal al hebben gedaan afgelopen dagen, komt de vermoeidheid.
Misschien morgen maar een paar uurtjes naar het zuiden rijden en dan de hele dag bij het zwembad hangen en pizza bestellen of zo op de kamer.
Volgende keer iets eerder een volledige chill dag inplannen.

Gelukkig hebben we die voor het tweede gedeelte in Vegas wel al ingepland ;)

Memphis, sorry we hebben je niet echt een goede kans gegeven. Morgen vroeg wel nog even bij het Lorraine Motel kijken. De plek waar Martin Luther King is neergeschoten. En dan door. Als we terug komen voor Nashville geven we Memphis gewoon nog een 2e kans.
Memphis het ligt niet aan jou maar aan ons. ;)

Benieuwd waar de dag ons morgen gaat brengen.

Liefs

Geen opmerkingen:

Een reactie posten