zaterdag 24 september 2016

23-09-2016 Dag 5: Ruby ruby ruby rubyyyyy

Nog helemaal enthousiast van de vorige avond is het toch weer tijd voor een nieuwe dag.
Aangezien een van de voornaamste redenen de natuur is waarom we Amerika zo geweldig vinden, wordt het de hoogste tijd om toch ook iets van natuur mee te pikken.

Na vrij rustig op staan springen we t kevertje in en zetten we Ruby Falls in de navigatie. Oh ja kak. Al meerdere keren gelezen en nu toch zelf vergeten. Ruby falls ligt in een andere tijdzone en snoept dit een uurtje van de dag af. Onderweg nog gestopt bij een supermarkt voor brunch. In de supermarkt horen we Nederlands en verder achter ons in de rij bij de kassa staat inderdaad een koppel te praten over hoeveel een bepaald item veel goedkoper is dan in Nederland.

Bij Ruby Falls aangekomen krijgen we meteen een soort Valkenburg idee. Lekker toeristisch, maar dat zijn we ook nog steeds. Eenmaal binnen zijn de kaartjes zo gekocht en voor we het weten staan we al in de lift.
Lookout Mountain (Waar de waterval dus in zit) had heel vroeger een grot. Door aanleg van een spoor begin 1900 ging de grot dicht. Een man bedacht hey laten we anders een gat boren zodat we er een toeristische attractie van kunnen maken. Op een gegeven moment komen ze uit bij een holle ruimte. Dit blijkt echter nog niet de grot zelf te zijn maar de meneer gaat al kruipend op onderzoek uit. 17 uur later komt hij terug met  het verhaal ik heb een nog grotere grot gevonden met een waterval er in. Als hij de dag later met zijn vrouw terug gaat vernoemt hij de waterval naar haar, Ruby.
Zo en de rest van de details lezen jullie maar op Wikipedia.

In de gangen onder in de berg is het lekker koel, wel een aangename afwisseling met de buitentemperatuur. Als we allemaal hebben verteld waar we vandaan komen lopen we verder. Blijkbaar groeide er begin 1900 al allemaal ledlampen in de grotten want het is allemaal goed uitgelicht. Omdat het een one way in one way out is moeten we af en toe aan de kant voor een andere groep die al bij de waterval is geweest.
Uiteindelijk komen we ook bij de Ruby Falls Cave. Een hoge ruimte met een net zo'n hoge waterval. Met de lichtshow en muziek heeft het wel een hoog Disney gehalte, maar toch erg mooi om te zien!

De weg naar buiten wordt met minder stops gelopen en voor we het weten zitten we ruim een uur al in de grotten en is het tijd om weer naar boven te gaan.
Eenmaal boven kun je flink ver kijken over de omgeving. En zit een klein restaurantje/snackkraam. Met wat hotdogs kijken we nog een tijdje rond waarna het tijd is om weer naar de auto te gaan. We besluiten om naar Nashville te rijden om tegen de tijd dat we er bijna zijn te kijken wat we nog willen doen.
Een half uur van Nashville af besluiten we naar de Opry Mills te rijden. Een groot winkelcentrum met ook veel eettentjes.
Stephan is geslaagd voor een fijne hoed en met een geruit bloesje er bij is hij een "echte" cowboy ;)

We besluiten toch om hier maar een hapje eten en de tgifridays is de plek waar we uit komen. De eerste steak van de vakantie is ook een feit.
Na het eten zijn we stiekem allebei te gaar om nog naar de stad zelf te gaan en rijden we dus naar het hotel.
Na wat relaxen in bad en het nieuwe hotel te hebben gereserveerd vallen de luiken dicht.
Maar 1 ding is zeker we willen zeker nog wel een keer terug komen hier in Nashville!!

En dan nu gaan kiezen draaien we morgen onderweg Paul Simon of Marc Cohn?

Want we gaan naar Memphis!

Liefs

Geen opmerkingen:

Een reactie posten