maandag 3 november 2014

02-11-2014 Dag 7 Doodse vallei

De ochtend begon met een error momentje. Was het nu half 8 of half 7? Telefoon zei half 7 rest van de klokjes half 8.. Huh?!? Naja het zal wel. Laat de dag maar beginnen. (Bleek trouwens dat de klok uur terug was gezet, wintertijd gaat hier een week later in)
Na dat we al onze spulletjes weer hebben ingepakt is het tijd om uit te checken.

Omdat we geen zin hadden in een zwaar ontbijt eerst maar naar de Walmart voor wat boodschapjes. Met een goed gevulde koelbox zijn we richting Death Valley vertrokken. Blijft apart om te zien hoe het landschap steeds weer subtiel veranderd.

Als we Death Valley inkomen betalen we netjes de entree fee en gaan we op pad. Jammer genoeg liggen er geen kaarten van het park zelf meer. Gelukkig staat er een kaartje in het anwb boekje dus hebben we alsnog een leidraad.
Eerste stop Zabriskie Point, dit is een uitkijkpunt over een gedeelte van de vallei. Door de vele bezoekers is alleen de muur helemaal afgebrokkeld. Eigenlijk stond op de planning dat ze dit vanaf 1 oktober gingen verbouwen, maar dat is verzet naar december. Nu hebben wij gewoon kunnen kijken.

Volgende "spannende" punt zou het Artist Palet moeten zijn. Nu proef je misschien al dat we dit een beetje vonden tegen vallen. Het zal vast aan het tijdstip en de stand van de zon hebben gelegen, maar wij vonden het wat tegenvallen. Op sommige andere plekken op deze weg zagen we vele mooiere kleurverschillen. De eenrichtingsweg was wel erg leuk om te rijden dus het was niet helemaal voor niks.

Na nog een stuk "aangelegd of road" rijden weer door met de bezienswaardigheden in het park. Devils Golf Course was de volgende stop. Van veraf zag het uit als grof omgeploegde grond. Van dichtbij zag je de zoutkristallen goed zitten. Dit is dan ook een drooggevallen zoutmeer.

Na Devils Course kom je als je even gaat doorrijden bij Badwater uit. Deze plek is het laagstgelegen stukje van de V.S.. ondanks de droogte in het hele park staat hier nog een klein beetje water.
De grond ziet er verder uit alsof ze heel fanatiek met strooizout hebben lopen strooien.

Eenmaal terug bij de auto bekijken we wat we verder willen doen. Ik had gelezen dat ze (tijdelijk) de Tioga road hadden gesloten. En dat zou betekenen dat we een flink stuk zouden moeten omrijden naar Yosemite. Al snel was t duidelijk: we gaan toch buiten het park slapen en alvast in de richting rijden van Yosemite.

Na een mooie en spannende rit (benzine lampje sprong aan terwijl het volgende tankstation nog een flink stuk rijden was) kwamen we aan in Lone Pine. Meteen getankt en op zoek naar een motel. Vonden het zonde om lang in het donker te rijden want dan kun je maar zo weinig zien.
Na alleen maar hotels was het spannend wat we zouden aantreffen in dit motel. Maar het is echt super netjes en schoon. Auto lekker voor de kamer en bed is ook niet verkeerd!

Aan de ene kant jammer dat we s-nachts niet in Death Valley waren maar nu is de volgende rit wel 2 uurtjes minder lang.

Nu laten we de woestijn achter ons en op naar de bossen!

Liefs Fon

P.s. het lukt dus blijkbaar niet om de instellingen zo te veranderen dat jullie kunnen reageren of je kan abboneren. Echt jammer :( iemand bekend met blogger die me een mailtje/appje/berichtje op Facebook kan sturen hoe ik dit wel kan instellen???

2 opmerkingen: