zaterdag 1 november 2014

31-10-2014 Dag 5 Happy Halloween

Eigenlijk was het de bedoeling dat we elke dag steeds langer gingen slapen. Maar ivm de voorspelde wind zijn we rond half 6 's-ochtends vertrokken richting Primm.

Vertrekken in het donker en het langzaam aan licht zien worden. Wat kan de natuur toch mooie luchten maken! Zelfs een keer gestopt omdat het zo mooi was.
In Hurricane gestopt bij een supermarkt voor een ontbijtje. Al het personeel was hier in verband met Halloween verkleed. Het was vrij ongemakkelijk om de mensen zo te zien. Want ze kunnen zich of niet leuk verkleden, of hadden ze er geen zin in, of ze hebben zich in het donker aangekleed... We hadden in ieder geval allebei nog niet echt de behoefte om hier gezellig aan mee te doen ;).

Na in totaal zo'n 5 uurtjes rijden komen we aan op Ivanpah Dry Lake bij Primm. En wat denk je.. Geen wind. Maar wel echte echte Amerikaan. Even voor het plaatje: klein gedrongen mannetje, jaren 80 bril montuur, witte sneakers, petje en op zijn landzeil ding (boot?) de Amerikaanse vlag.
Hij was blijkbaar al een uur aan het wachten op de wind. Na ongeveer een uurtje komt Bobby ook aan op Ivanpah en begint de wind eindelijk een beetje toe te nemen.

Gelukkig kwam de voorspelde wind alsnog, alleen iets later dan verwacht. Geen wind om records te breken maar hard genoeg om de eerste echte meters te maken in Amerika. Bobby had nog een tweede buggy meegenomen die aan een andere buggy kon worden vast gemaakt.  En ook ik heb nu meters gemaakt. Ok, niet zelf een vlieger in de lucht gehouden. En ook niet gestuurd. Maar ach dat zijn details.

Tegen een uur of 4 gingen we maar op zoek naar een hotel. Aangezien Primm maar drie hotels heeft en de drylake naast de hotels ligt was dat niet zo moeilijk. Nederlanders als we zijn gekozen voor de goedkoopste. Beetje verouderd maar verder wel ok.

Na een heerlijke douche waarmee we alle zand van ons hadden afgespoeld was het alweer tijd om te eten. En als je in Amerika bent dan eet je: Grieks!
Toen Stephan 2,5 jaar geleden hier was, ging hij elke dag voor deze rent staan voor de gratis wifi. Zo kon hij dan met mij WhatsAppen.  Dus ja dan moeten we daar wel even gaan eten. ;)

Aangezien ik nog steeds niet voor iets van shirtjes was geslaagd zijn we maar het outlet van Primm in gegaan. Hier ben ik redelijk geslaagd. Ik heb dus bijna alles compleet.

Natuurlijk was het nog steeds Halloween dus besloten we naar het oude gedeelte van Las Vegas te rijden. Binnen een 40 minuten waren we al op Freemont Street.
Eerst liepen we over Freemont street East waar een soort futuristische carnavals wagens stonden. Voor de mensen die Burning Man kennen: het zou me niets verbazen als (al) deze wagens ook op Burning Man waren. Ze hoorden er in ieder geval thuis!
Het was met de soort muziek er bij voor mij een beetje: Halloween meets Burning Man meets Solar Weekend Festival. Erg gaaf om te zien!

Vervolgens kwamen we uit bij het overdekte gedeelte. Man wat een mensen!! Het was zo ontzettend druk maar wel prachtig om mensen te kijken. Her en der stonden groepjes breakdancers/hiphoppers, muzikanten en bandjes
/gogo dansers op verschillende podia.

Na dat we de straat op en neer zijn gelopen, via East terug naar de auto. En weer op naar Primm. Na een klein gokje in een van de casino's in Primm vonden we dat onze missie was geslaagd. (Missie was overigens zo lang mogelijk op blijven zodat we de dag er na niet om 4 uur wakker zouden worden).
1 uur 's-nachts, op naar bed!

Liefs Fon

P.s. aangezien ons doel dus is om toch later wakker te worden dan 04.00 zullen de verslagjes iets later online komen.

P.p.s. Als het goed is kunnen jullie nu wel berichtjes onder de verslagjes achter laten. Laat anders even weten als t nog steeds niet lukt op Facebook of zo ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten