woensdag 5 november 2014

03-11-2012 Dag 8 Roadtrippin'

Let op dit zal waarschijnlijk een van de meest saaie verslagjes worden!!

Na een goede nachtrust stond een lange autorit op ons te wachten.
Maar aangezien de auto wel heel smerig was, hebben we deze eerst afgespoeld in de wasstraat naast ons motel.
Auto netjes: let's hit the road!

In ongeveer 6 uurtjes zijn we van Lone Pine naar Yosemite gereden. Natuurlijk met wat stops om iets te eten en om af en toe van stoelen te wisselen.
Vlak voor het park komen we een eettentje eten. Het ziet er niet helemaal top uit, maar er zitten mensen en ze zien er niet ongelukkig uit. Eten bleek ook erg lekker te zijn!! Huppeldepup Frosty was het. Ik dacht nog: goed de naam onthouden. Helaasch!

Tegen 4 uur kwamen we in Yosemite aan. Wat een prachtige omgeving is dit. Zelfs de sneeuw was mooi. En als je me kent weet je wat ik van sneeuw vind ;)
De weg richting Yosemite Valley kwam voorbij mooie uitkijk punten van bekende plekken zoals de El Capitan, de Half Dome en Tunnel View. En niet alleen dat, ook zagen we vrij snel de eerste eekhoorntjes en hertjes al!!

Ik had gelezen over de heated tents in Curry Village, maar hadden niets gereserveerd. Toch maar eens vragen of ze iets hadden en ja hoor er waren nog verwarmde tenten. Nice! Semi-kamperen in Yosemite!!

Kamperen in Yosemite betekend wel dat bijna alles uit de auto moet. Er zitten hier beren en als ze ook maar iets ruiken kunnen ze het al in hun kop krijgen om een auto open te breken. Je mag het ook niet mee je tent in nemen en daarom staat bij elke tent een bearbox. Dit is een grote metalen kist met soort slotje om je spullen in op te slaan.
Zodra we alle spullen uit de auto, met een geurtje (zoals eten, drinken, toiletartikelen etc.), in de bearbox hadden gedaan en de bedden wat hebben verschoven, gingen we zelf ook op zoek naar wat eten. Dit hebben we uiteindelijk gevonden in de Yosemite Lodge foodcourt.

Na het eten nog op zoek gegaan naar een beetje redelijk wifi maar deze missie is mislukt. Dus lekker naar onze voorverwarmde tent gegaan om daar plannen voor de volgende dag te gaan maken en op tijd te gaan slapen.

Liefs Fon

Geen opmerkingen:

Een reactie posten