maandag 10 november 2014

09-11-2014 Dag 14: Let's hit the misty road!

Ok veel mensen zullen ons na deze dag voor gek verklaren. En ja we hadden er misschien beter al de dag eerder rekening mee kunnen houden. Maar ja lees t maar.

We hadden het plan om al op tijd te vertrekken omdat we nu eenmaal een half uurtje langer moesten rijden dan van te voren was gepland. Ontbijt in het hotel viel zwaar tegen dus besluiten we naar Monterey te rijden voor ontbijt. Hier komen we al snel een Denny's tegen en gaan hier voor een lekker uitgebreid ontbijtje. Ondertussen in de boekjes lezen wat we vandaag allemaal gaan/kunnen zien. Als we dan een bekende naam naast de weg zien staan weten we dat we hier af moeten slaan.

De eerste stop gaat de 17-mile drive worden. Of naja stop... Dit is een mooie en slingerende weg door Pebble Beach met aan de kust een paar bekende uitzicht punten. 1 minpuntje het is weer zooooo mistig. We kunnen dus niet ver kijken en alles ziet er vrij grauw uit. Maar het is nog steeds een mooie route en we houden goede moed dat het echt niet de hele route aan de hwy 1 mistig zal zijn.

Ehh helaas. Voor het grootste gedeelte rijden we door de mist. Dit is ook echt wel heel mooi en af en toe hebben we zon. Maar liever hadden we af en toe mist gehad met heel veel zon. Door de mist wordt het rijden zelfs beetje saai want op sommige punten is het zo dik dat we niet eens zien of we nou vlak langs het water rijden of er een stuk vanaf.

Op de plekken waar de mist niet zo dik is kunnen we wel nog goed kijken en zien we op een gegeven moment weer zeeleuwen liggen. Of zee olifanten of grite zeehonden aahh error!! Maakt niet uit in ieder geval gaaf om te zien!  Het is blijkbaar paarseizoen en dat zien we ook want een aantal beesten is enthousiast bezig om boven op een ander te komen. Niet altijd met succes overigens.

De volgende bekende plek waar we stoppen is Hearst Castle. Maar meer dan een toiletstop hebben we er niet van gemaakt. We vonden $25,- beetje veel voor een rondtour van maar een klein gedeelte van het kasteel. En hadden al van meerdere mensen gehoord dat het ook nog eens tegen zou vallen. Toen we op de foto's keken kwamen we zelf tot de conclusie dat we in Europa voor een mooiere prijs nog vele mooiere en echt oude kastelen en abdijen kunnen bezoeken.  (Even een tip tussendoor: Als je in Oostenrijk bent,  bezoek eens de Abdij in het plaatsje Melk)

Na even genieten van de zon rondom Hearst castle komen we al weer snel in de mist terecht. Als we op de eindbestemming van de dag aan komen, Pismo Beach,  is deze mist ook hier nog aanwezig.
We gaan toch maar even een rondje lopen en zien wat leuke eettentjes en winkeltjes die niet bij grote ketens horen.

Hmmz als we het weer mogen geloven zullen we morgen op de route ook nog veek mist tegen komen. Als we in onze boekjes kijken en ik terug denk aan wat ik op het AllesAmerika forum had gelezen was de BigSur (het stuk wat we vandaag hebben gedaan) het mooiste stuk van de kustroute. En is het bij Malibu weer leuk om op de Hwy1 te rijden. Dan is het even de voors en tegens afwegen om door te rijden.
- voor: we zouden volgens deze planning geen tijd hebben om, buiten sixflags om en de plekjes aan de kust kijken vanuit de auto, L.A. te bekijken.
- tegen: Misschien is het morgen toch helder en missen we een stuk.
- voor: we hebben nu dus tijd om bijvoorbeeld een fiets te huren in Santa Monica.
- voor: de paar hotspots van L.A. die we willen bekijken en doen kunnen ook met iets minder stralend weer.

Ok ok we besluiten voor te rijden, van de Hwy 1 af te gaan en de 101 op te rijden. Dit gaat toch iets sneller. In de buurt van Ventura rijden we de snelweg af en gaan we op zoek naar iets te eten. TGI Friday's is het geworden. Als de buikjes zijn gevuld met o.a. spare ribs kijken we even op internet of er (betaalbare) hotels in de regio zijn. Richting Santa Monica is het allemaal wat duurder maar in Ventura is het nog allemaal betaalbaar. Dus in de auto en klein stukje terug.
In de navigatie hadden we het adres van een Motel6 gezet, maar vanaf de snelweg zien we een ander motel liggen.

Toch maar even informeren hoeveel een kamer kost. De man noemt een prijs en volgens mij omdat wij in het Limburgs even overleggen en we waarschijnlijk moeilijk kijken doet de aardige man nog iets van de prijs af.
De originele prijs hadden we het ook voor gedaan maar die paar dollar goedkoper is altijd mooi meegenomen.
Ook dit is weer een schoon en netjes motel. Met een heel fijn Kingsize bed.

Morgen is het nog een uurtje rijden naar Santa Monica. Dit doen we wel weer via Highway 1 zodat we ons toekomstig huisje aan Malibu Beach alvast kunnen uitzoeken. ;)

Liefs Fon.

P.s. ook hier alleen wat foto's van mijn telefoon. Bed ligt nog steeds te lekker :p In volgende hotel zal ik ze er bij zetten!

2 opmerkingen:

  1. Hoi Fon,

    Leuk om jullie verslag te lezen! Ook wij hebben gister door de mist over highway 1 gereden, alleen geen zeeleeuwen (honden) gezien ;p. Volgens mij cruisen we bijna achter elkaar aan, want ook wij vertrekken richting Santa Monica vandaag om vervolgens tot donderdag in L.A te verblijven, Veel plezier! Groetjes M&M (on tour)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja wij zitten nu in een hotel in Santa Clarita. Morgen dagje Six Flags ben benieuwd hoe druk t is ivm veteransday. Maar park is verder alleen nog maar in t weekend openn. Wij rijden woensdag terug naar Vegas. :)

    BeantwoordenVerwijderen