woensdag 12 november 2014

11-11-2014 Dag 16: Sjoone Vastelaovend ehh nee. Six Flags!!

Yeeeyyy weer een dag waar we echt naar uit hadden gekeken! Six Flags Magic Mountain.
We zijn allebij gek op rollercoasters en in dit park staan een paar unieke achtbanen dus dit konden we niet overslaan natuurlijk!

Op tijd op staan en op jacht naar lekker brood. Ook dit keer zijn we een soort van geslaagd. Iets wat door moet gaan als French bread. Denk dat de Fransen dit brood nog niet eens aan de dieren zou geven, omdat t niks met Frans brood te maken heeft. Maar het smaakt toch beter dan veel ander brood hier.

Het park gaat om half 11 pas open en om kwart voor 10 rijden we al de parkeerplaats op. En we zijn niet de eerste. Ok knop om: het gaat druk worden.
Als we vlak voor de beveiliging staan realiseren we dat er nog stalen vorken in de tas zitten. Jammer maar helaas, als ze het niet goed vinden gooien we ze wel weg. Maar wat een beveiliging hier. Reactie: " That's the oddest thing i've ever seen in a bag". En hij laat het ons ook gewoon mee het park in nemen. Bet als het brood en water wat eigenlijk niet mee mocht. Mooi scheelt dat weer een veel te dure lunch in het park.

Wat ons opvalt is dat iedereen hier echt netjes in (slingerende) rijen staat te wachten. En ook met genoeg ruimte tussen iedereen. Niet zoals bij Pinkpop als de ingang naar de camping bijna open gaat.
Als eerste kiezen we er voor om maar meteen naar 1 van de 2 meest bekende achtbanen te gaan: de X2. Er rijdt vandaag maar 1 trein dus moeten uiteindelijk 3 kwartier ongeveer wachten. Echt wat een gave achtbaan is dit!! Ik kan jullie het beste verwijzen naar YouTube waar genoeg filmpjes over dit park staan. ;)
Ja of zelf gaan!

Als we uit de achtbaan komen zien we dat de wachttijd inmiddels is veranderd in 150 minuten! Goede keuze dus om hier als eerste in te gaan.
De rest van de dag vermaken we ons in het park met de verschillende roller coasters en het kijken van mensen.
De volgende keer dat we op een feestdag of in een weekend gaan nemen we toch maar wel een Fastpass, dan kunnen we nog net wat meer doen. Maar we hebben uiteindelijk op 1 baan na alles gedaan wat we wilden doen. Voor die laatste was waarschijnlijk ook nog tijd maar zo'n dag is best vermoeiend dus besloten we om kwart voor 6 toch maar richting de auto te gaan.

Even wat korte weetjes/dingetjes van de dag in het park:
- Wachten hier in de wachtrij is minder vervelend omdat er tv's hangen waar ze o.a. Looney Tunes filmpjes voorbij komen :p
- Ook in de wachtrijen staan de mensen niet dicht op elkaar gepropt. Echt zo fijn!
- De X2 en de Tatsu zijn tot nu toe gewoon echt de gaafste achtbanen waar we ooit zijn in geweest. ( Igor hier moet je echt naar toe gaan! )
- Qua aankleding en vermaak in het park is hier niet echt veel gedaan. Het gaat echt om de attracties zelf.

We hadden allebei zin in een burgertje en Carl's Junior was ons de vorige keer goed bevallen. Echt als je fastfood wilt eten hier, vergeet alsjeblieft de McDonalds!
Dit ( de Mc dus) is echt de minst lekkere burgertent hier wat we hebben geprobeerd.

Eenmaal in het hotel gaat bij Stephan al snel het licht uit. En tegen een uurtje of half 10 kan ik mijn ogen ook niet meer langer open houden. Wat een vermoeiende maar leuke dag!

Morgen (of nou ja eigenlijk vandaag want het is inmiddels alweer de ochtend van de 12e) weer terug naar Vegas voor onze laatste 3 nachtjes van de vakantie.

Liefs Fon.

P.s. deze dag echt weinig foto's gemaakt. Fototoestel en GoPro in het hotel gelaten en alleen met telefoon een enkele foto gemaakt.

1 opmerking:

  1. Er staan in dit park een paar atracties geleverd door Vekoma-Vlodrop en vzv. een hydraulische installatie van Eriks/Flexion-Roermond!

    Een Limburgse aangelegenheid dus!

    Sorry, ik kon het niet laten!

    BeantwoordenVerwijderen