woensdag 5 november 2014

04-11-2014 Dag 9: Als kabouters chillen met Bambi.

Wakker worden in een tent is toch iets anders dan in een hotelkamer. Gelukkig niet heel koud want we hadden nog steeds verwarming ;).
Na een lekker warme douche in het toiletgebouw en nadat we alle spullen uit de bearbox hebben gehaald, checken we uit bij Camp Curry.

Omdat het na seizoen is gesloten was er in Curry Village niet echt meer iets open om te eten. Aangezien we toch naar het visitor centre wilden gaan, gingen we in Yosemite Valley op zoek. Oei dat hadden we beter niet kunnen doen. De enige plek die open was om 20 over 7 was Degnan's Deli. Zal er niet al te veel woorden aan vuil maken maar: Gadverdamme!!!
Na het eten bleek ook nog eens dat het Visitor Centre pas om 9 uur open ging. Snel besloten dat we dan toch maar zelf op pad gaan. Na een korte wandeling terug naar de auto, vertrokken we richting Mariposa Grove.
Hier staan van die gigantische woudreuzen (seqouia bomen die een nog spectaculairdere Latijnse naam hebben). Je voelt je echt een kleine kabouter als je naast zo'n boom staat. Na een wandeling in het park besluiten we naar de auto te gaan. Stephan voelt zich al een paar dagen niet helemaal fit en heel lang wandelen is nu niet echt een traktatie.

Ik kruip achter het stuur en rij weer terug richting de vallei. Een aantal keer stop ik om te genieten van de indrukwekkende omgeving. Denk dat dit een van de mooiste plekken is waar ik ooit ben geweest! Voor degene die ook naar Tomtestosteron kijken. Die El Capitan is echt meeeeeeega groot! Wat heb ik een respect voor die Tom Waes. Tom is als onervaren klimmer gaan trainen en heeft in korte tijd leren rotsklimmen. Hij is samen met drie ervaren klimmers in een aantal dagen de rotswand opgeklommen. Als je van plan bent om naar Yosemite te gaan en je hebt de aflevering nog niet gezien: Kijken!

Onderweg hebben we ook nog een date met wat Bambi's. Na dat we ons realiseren dat wij het ook raar zouden vinden als iemand ons ging fotografen als we aan het eten zijn, zijn we maar door gaan rijden.

Op de TomTom hebbem we El Portal in getikt. Als we hier na een half uur al zijn kijken we eens hoe ver het nog is naar San Francisco.  Hmm als we nu nog een stukje door rijden hoeven we morgen niet meer zo ver en hebben we bijna een hele dag extra in San Francisco! 
Na nog een lunchstop en tankstoo in Mariposa rijden we uiteindelijk door tot in Turlock. Hier nemen we de afslag en geven we de TomTom een zoekopdracht naar dichtstbijzijnde hotels. Omdat Stephan nog niet helemaal 100% fit id besluiten we voor een iets luxer hotel te gaan ipv een motel.
Nu hebben we een kamer met heerlijk kingsize bed en gelukkig is hier ook een laundry service. Meteen een wasje aangezet dus!

Omdat we toch wel trek beginnen te krijgen, rijden we even naar de Walmart.  Het plan was om iets van soep te halen maar in de winkel hadden we hier toch niet echt zin in.
Dan maar bij een eettentje iets gaan eten. Ahh Applebee's dat gaat 'm worden! Ohh shit nee. Stephan heeft alleen een jas aan en geen shirt omdat die in de was zitten. Dan nog maar een keer de Walmart in om een heel fout shirt te kopen. En op naar de Applebee's. Frenchie is onze waiter. Volgens mij was hij een jaar of 8 geleden de populaire jongen op de highschool waar iedereen naar op keek. Maar nu werkt hij als waiter in het restaurant en is dit waarschijnlijk zijn toekomst. Hij komt nu nog weg met zijn charmes en looks maar wil deze knul over 20 jaar nog wel eens zien. Of heb ik nu teveel een serie/film idee in mijn hoofd?!? ;)

De spareribs smaakten in ieder geval goed en voor een mooie prijs warennde maagjes weer gevuld. In het hotel lekker vanuit bed nog een filmpje gekeken (The Internship, hmmz toch wel nog maar een kijkje gaan nemen bin Google komende week? Zijn er toch in de buurt volgens mij) en uiteindelijk valen de ogen toch weer dicht.

Liefs Fon

Geen opmerkingen:

Een reactie posten