dinsdag 11 november 2014

10-11-2014 Dag 15: Van Malibu barbie tot net niet Hollywood.

We hebben het echt helemaal naar onze zin hier in de States, maar 1 ding wat we missen is een lekker knapperig meergranen broodje. Allemaal zacht en vrij zoet brood hier..
Op het begin van de vakantie kwamen we in Vegas en Page nog een soort Kaiserbroodjes tegen bij de supermarkt, maar laterna nergens meer. Vandaag vinden we eindelijk weer eens iets wat op een "Europees" broodje lijkt.
Man man man wat was dat een lekker ontbijt daar op de parkeerplaats van de supermarkt!

Het weer is vandaag wel bewolkt maar niet zo laag dat er mist is. Yeey we kunnen weer wat zien! Als eerst rijden we via Highway 1 door Malibu waar we een paar leuke optrekjes zien. Gok alleen dat we de loterij moeten winnen om hier ook maar een garagebox te kunnen huren..
In Santa Monica parkeren we de auto en bekijken we de Pier. Deze "boardwalk" is veel minder groot en uitgebreid dan die we in Santa Cruz hadden gezien.
Wel hebben ze een lange boulevard in Santa Monica waarmee je uit eindelijk bij Venice Beach uitkomt (ja en nog verder maar hey ben gekke henkie niet).
Daarom gaan we beachcruisers huren zodat we geheel in stijl de boulevard af kunnen fietsen.

Zo'n cruiser ziet er heel cool uit maar echt lekker voor je rug is t niet. Maar wel leuk hoor!! Zijn onderweg gestopt om op strandstoeltjes iets te drinken en later bij een skatebaan naar de skaters te kijken. Echt zo leuk dat laatste! Er stonden mannen en vrouwen op de boards en van jong (een jaar of 2) tot iets ouder dan gemiddeld (zal geen leeftijd noemen voor ik een aantal generaties over me heen krijg van " hey noem je mij oud" ).

Als we in venice beach op het strand zijn geweest draaien we ons om en fietsen langzaam weer terug. Kijken onze ogen uit! Wat een verschillende mensen. Ook liggen her en der wat zwervers met hun hele hebben en houden. Maar ook deze zwervers zijn op t moment alleen maar aan het chillen.
Als we de fietsen hebben ingeleverd is het inmiddels ook helemaal opgeklaard.  Zon!! Yeeyyy!

Omdat we toch in L.A. zijn dan ook maar naar Hollywood. Walk of fame isndan natuurlijk waar je als eerste naar toe gaat. Leuk die sterren op de grond, maar het stukje met voet en handafdrukken voor het Chinese Theater was toch wel het leukste om te zien. Vooral hoe de soort schoenafdruk en dus verschillende stijlen schoenen door de jaren zijn veranderd.
Na dat we vanuit het winkelcentrum een foto hebben gemaakt van het Hollywood sign, gaan we kijken of we zelf ook nog dichterbij het sign kunnen komen.
Tot zekere hoogte dan. Of naja we zaten op dezelfde hoogte alleen de berg er naast. Oeps. En ook nog eens vergeten een foto te maken :p

Dan vinden we het langzaam toch tijd worden om naar het motel te gaan. Dit motel was ik al thuis tegen gekomen tijdens de voorbereidingen en toen ik in San Francisco zag dat het nog vrij was hebben we meteen 2 nachten gereserveerd. En wow wat een nice motel! Moderne kamer en badkamer. Groot bed en super schoon, wat wil je nog meer?  Ohh ja goede ligging.  Nou dat heeft het ook, het ligt maar 10 minuutjes van Six Flags Magic Mountain af. Score!!!

Als Stephan lekker in bad ligt te chillen kijk ik Say yes to the dress.. Want tja.. dat mag ik nu als onderzoeks materiaal kijken :p

Enigszins op tijd gaan we slapen want kunnen de energie goed gebruiken voor Six Flags! :)

Liefs Fon

3 opmerkingen:

  1. sjwaon scheun Fon mer zeen dien gezich ouch gaer ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het motel ziet er inderdaad goed uit! Mag ik vragen welke dit is?
    Zoek ook nog een goed verblijf in LA voor volgend jaar.
    Leuk om jullie reis te volgen. Ik reageer eigenlijk nooit op blogs, maar lees iedere dag met jullie mee!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. B"on zo benuujd nao de res van de foto's!! Bes waal 'n bietje jaloers ;) x Sel

    BeantwoordenVerwijderen